Den kære tørshampoo på spray er en uundværlig skønhedshjælper, og er en klar favorit hos kvinder landet over. En vigtig faktor for sundt hår og hovedbund, er at undgå at vaske håret for ofte. Tørshampoo er et nemt skønhedsfix, og redder en dårlig hårdag, gang på gang. Men den ellers så nemme tørshampoo, kan udrette endnu mere når den er anvendt rigtigt! Venter du for eksempel med at bruge tørshampoo til at dit hår nærmest ser vådt ud? Sprayer du lidt hist og her, og tænker at det nok fordeler sig? Læs med herunder og hav frisk hår hver dag! Har du ladet håret vokse? Så kan det nogle gange være svært at finde ud af hvor meget shampoospray du skal bruge.

Her er de tre typiske fejl:

Der er nogle typiske fejl med shampoo til tørt hår, som man gerne vil undgå. De listes herunder. Her ser du fx for sent brug af produktet, brug for tæt ved hovedbunden eller ved kun at spraye toppen af håret. Læs de tre punker herunder og bliv helt skarp på hvordan du skal bruge den.

Du sprayer tørshampoo alt for tæt ved hovedbunden

Mange sprayer tørshampoo i alt for tæt ved hårbunden. Det er korrekt at tørshampooen skal i ved rødderne, men det er vigtigt at holde en god afstand når man sprayer. På den måde fordeler tørshampooen sig bedre, og ligger sig fint på hår og i hårbund. Man kan opleve klatter og plamager af tørshampoo, når det sprayes for tæt på, og det vil blot gøre håret tungt. Hellere for megen afstand end for lidt, og så kan der altid bygges op. Ydermere kan din hårbund begynde at klø, hvis den bliver indelukket i plamager af tørshampoo, dag på dag.

Andre læste også:  Trætte øjne: 4 overraskende måder at komme mørke rande til livs

Du sprayer kun tørshampoo i den øverste del af håret

Måden hvorpå tørshampooen skal sprayes er nu fastlagt. Men hvor skal man så spraye tørshampooen i, for det bedste og reneste resultat? Mængden er an på hvor fedtet dit hår er, men det skal altid sprayes under håret. Dvs, spray aldrig oppefra og ned på ydersiden af dit hår, du skal tænke at det skal under håret for at kunne rense og give fylde – ligesom hårlak. Kør derfor fingeren igennem dit hår, horisontalt, og løft håret op i dele. Spray under hver tot eller del – an på hvor fedtet dit hår er, gøres disse totter større eller mindre. Mere fedtet hår, kræver mere shampoo. En tommelfingerregel er at fokusere på den nederste del af nakken, over ørerne og lige oven på hovedet – da håret her oftest er mest fedtet, og især der vil klaske. Når tørshampooen har fået lov at sidde, kan en børste hjælpe med at få fordelt den ud i håret. Alternativt kan du stille dig med hovedet nedad, og fordele tørshampooen ved at rode lidt rundt i håret – for et mere tilfældigt look.

Du venter med at bruge tør shampoo til 3. dagen

Nu ved du hvordan og hvor du sprayer tørshampooen i, så er tidspunktet den sidste faktor. Det kommer nok som en overraskelse, men at anvende tørshampoo i rent hår, eller på første dagen efter hårvask, er klart at foretrække. Jo tidligere imellem hårvaskene, at du anvender shampoo sprayen, jo bedre kan du forebygge det fedtede hår. Mange anvender først tør spray shampoo, når håret for alvor ser fedtet ud. Der hjælper det også – men du får et meget bedre resultat hvis du forebygger istedet. Så lad være at vent til 3. dagen når dit hår praktisk talt ser vådt ud – forebyg, og brug tørshampoo allerede på 1. dagen. Ydermere kan det anbefales at anvende tørshampoo før du går i seng – det holder håret friskt natten over, og kræver ofte intet arbejde når du vågner. Hvis du venter og sprayer om morgenen, spray da tørshampoo i, og vent 5 minutter. Derefter kan du massere det rundt, style og hvad du ellers ønsker. Tørshampoo har brug for lidt tid til at suge overskydende fedt i hovedbunden, før det masseres rundt.   ..og husk:

  • At vælge den rigtige spray tørshampoo til dit hår. Fra de fleste mærker kan man få dem i forskellige farver, så du kan vælge den der passer bedst til dit hår.
  • Husk altid at spraye shampoo i helt tørt hår
  • Ryst altid dåsen før du påfører.
  • Brug generelt kun tør shampoo spray til styling, gerne en udgave der er volume givende – det er en sand hjælper til fint skandinavisk hår.
Andre læste også:  Store porer og synlige hårsække på benene