Nogle af nedenstående ingredienser til et friskere look, har du formentligt allerede stående derhjemme – mens andre, nok kommer som en overraskelse kur mod trætte øjne. Det er lige meget om du har lagt make-up, barberet ben eller taget dit fineste tøj på. Nogle gange kan man bare ikke lade være med at se den åndsvage-mørke-trætte rande…

Alle kender det – man vågner, og når man kigger i spejlet ser man ikke halvt så frisk ud som man føler sig. Trætte øjne, hævede øjne og mørke rande kan skyldes flere forskellige ting. Det kan være et tegn på for lidt søvn, en dårlig søvn, allergi – men også ophobning af affaldsstoffer kan vise sig under øjnene. Ydermere skal nævnes, at det desværre også er genetisk – nogle er altså bare uheldige, og ser oftere trætte ud

Make-up er den klassiske løsning på trætte øjne, men nogle gange kan selv makeup ikke få dig til at se helt frisk ud. Herunder er der 5 tips til at se så frisk ud som du føler dig:

Kolde skeer mod trætte øjne

Dette er den absolut hurtigste løsning – og er for dem der gerne udsætter alarmen én gang eller tre, om morgenen. Når du vågner med hævede øjne, lægger du to teskeer i fryseren, i minimum 2 minutter – gør det eventuelt imens du tager et bad.

Når du er klar, tager du dem ud og lægger “bagsiden” af skeen mod det hævede område under øjet. Hold dem nede på området kort, og skift placeringen rundt om øjet, så du får hele området dækket. Alternativt kan du vende skeen, og lægge den over dine lukkede øjne – således at skeens runding fanger hele øjenlåget og noget af huden under. De vil med det samme tage hævelsen, og til de virkeligt trætte morgener kan du gentage.

Hvis du ofte har brug for lidt ekstra hjælp til at se frisk ud, kan du have to teskeer liggende i køleskabet fast.

Andre læste også:  Hvor hurtigt vokser hår?

Te breve mod den mørke rande under dine øjne

En anden mulighed for at komme mørke rande til livs, er grøn te. Put et par brugte grønne te breve, i fryseren. Lad dem være på frys, i 15 min, eller længere.

Placer dem under øjnene, og lad dem være i 10 min. De giver en hurtig og direkte virkning – kulden tager hævelsen, og ekstrakter fra den grønne te virker antioxidativt, og modvirker derfor den mørke farve om øjnene. Te breve under øjnene, virker med det samme, men ved moderat brug, også på længere sigt.

Faktisk kan varme tebreve også benyttes – det skal blot være sort te. Fremgangsmåden her er at dyppe to breve med sort te, i varmt vand, og derefter lægge dem under øjnene – vær meget opmærksom på at de ikke er for varme. De skal ligge under øjnene i 10 min, og den sorte te skulle frigive nogle stoffer der både skulle kunne fjerne hævelse og mørke omkring øjnene.

Kaffegrums med kokusolie

Smid endelig ikke kaffegrums fra kaffemaskinen ud. Eller i dine trætte øjne… Det brugte kaffegrums har mange anvendelsesmuligheder. Det kan anvendes, når det er koldt –  blandet op med kokosolie (1:1), under øjnene. Dette vil give fugt, samtidigt med at det virker opfriskende og dermed vil modvirke mørke rande og hævelser under øjnene.

Hæmoridecreme mod trætte eller hævede øjne

Den sidste løsning, er kendt for at være super effektiv. For hvis du har hæmoride creme liggende derhjemme, har den heldigvis endnu en funktion. Hæmoride creme er en mirakelkur mod hævede og trætte øjne. Påfør en lille smule under hvert øje, ved at duppe det forsigtigt på under øjet. Det vil tage hævelsen og den mørke farve, efter blot 5-15 minutter.

Andre læste også:  Guide til at undgå indgroede hår

Nogle hæmoride cremer virker kølende, og vil i dette tilfælde øge effekten.